Saltar apartados

PRESENTACIÓ

 

Li donem la benvinguda a la web del Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques, adscrit a la Facultat d'Educació i situat en l'edifici de la Facultat d'Educació del Campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d'Alacant. S'hi inscriuen les següents àrees de coneixement: Didàctica de l'Expressió Corporal, Didàctica de l'Expressió Plàstica, Didàctica de les Ciències Experimentals, Didàctica de les Ciències Socials, Didàctica i Organització Escolar, Educació Física i Esportiva, Música i Teoria i Història de l'Educació. Els propòsits fonamentals d'aquest departament centren en la docència i la investigació sobre el desenvolupament professional docent. En suma, en la mira d'aquest departament consisteix a contribuir a la generació del coneixement que millore i transforme l'educació cap a cotes majors de qualitat el que, inequívocament, afavorirà una societat més justa, solidària i equitativa.

Aquest departament ofereix docència en el grau de Mestre d'Educació Infantil, grau de Mestre d'Educació Primària, grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i participa en la docència del màster universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments Artístics i d'Idiomes; així mateix, participa en el màster universitari en Investigació Educativa, titulació que dóna accés al programa de doctorat d'Investigació Educativa. Finalment, i fins a la seua extinció, es responsabilitza de la docència en la Llicenciatura en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i de la Llicenciatura de Psicopedagogia.

Simultàniament, i al costat de l'activitat docent, els membres del Departament desenvolupen la seua activitat investigadora en el camp de la formació del professorat, a través de diferents projectes d'investigació finançats amb fons públics de caràcter nacional i internacional. La producció investigadora derivada d'aquests projectes queda reflectida en publicacions en revistes científiques amb índex d'impacte. Els grups d'investigació que incorporen aquest departament són: Didàctica de les Ciències i Tecnologia de la Informació i Comunicació-Atenció a la Diversitat. Escola Inclusiva (EDUTIC-ADEI); Grup d'Investigació Interdisciplinària en Docència Universitària (GIDU); Educació, Esport, Activitat Física i Salut (EDAFIS); i Didàctica de les Ciències i la Tecnologia.

Aquest departament manté diverses col·laboracions amb diferents centres d'investigació nacionals i internacionals. Entre aquests últims es poden destacar la col·laboració amb les universitats de Tübingen (Alemanya) i de Nottingham (Regne Unit). En l'àmbit internacional destaquen tant les xarxes col·laboratives a nivell europeu com a nivell americà. Les col·laboracions es basen en programa d'intercanvi de professorat, programes de doctorat i projectes específics d'investigació.

Mitjançant aquesta Web desitgem fer partícip a la comunitat universitària i a l'educativa en general de les iniciatives d'aquest departament. Així mateix, desitgem animar, al fet que els qui vulguen fer-nos propostes de millora, ens les facen arribar per a complir plenament amb el nostre compromís educatiu i informatiu.

 

Adreça postal:

Universitat d'Alacant

Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques

Facultat d'Educació

Ctra. Sant Vicent del Raspeig, s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig, Alacant (Espanya)

 

Telèfon: (34) 965 90 37 21 ;  (34) 965 90 34 00 (ext. 3048)

E-mail: ddgde@ua.es

Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques


Universitat d'Alacant
Carrer Aeroplà s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant

Tel: (+34) 96 590 3721

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464